Masseren is een oude en doeltreffende methode om spieren los te maken. De bloedcirculatie op gang te brengen, de afvalstoffen af te voeren  en te ontspannen.
Het is zowel lichamelijk als geestelijk goed voor je lichaam. Een massage kan je juist actief maken,door een stimulerende massage te krijgen.
Maar een massage kan ook juist rust en ontspanning geven door middel van een kalmerende massage.
Prijzen zijn vanaf 26 Euro.
 

 

Stress en vermoeidheid

Voel jij je wel eens  vermoeid en hebt last van verkrampte spieren? Dan kun je eventueel last krijgen van het probleemgebied: nek, schouder en rug. Stijve spieren en het niet “lekker in je vel zitten”is dan een reden om een ontspanningsmassage te ondergaan. Deze massage bevordert de bloedcirculatie en algehele of lokale ontspanning van de specifieke spiergroepen. Tevens bestrijdt het spierverhardingen, spierspanning en het vermindert stressfactoren.

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage kan hoofdpijn, spanning en angst wegnemen en ze vervangen door een gevoel van welbehagen. Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop en geeft de huid een gezonde glans. Je voelt je hierna enorm verfrist.
Bij deze massage is er een combinatie van verschillende technieken. Zoals een nek/schoudermassage, diepe massage van de gezichtsweefsels en zachte massage voor de huid.

Voetmassage

Een voetmassage geeft via de voeten ontspanning aan het hele lichaam. Ik heb de opleiding voetreflexmassage gedaan en pas tijdens een voetmassage drukpuntmassage toe. Reflexpunten van de voeten staan in verbinding met lichaamsdelen, organen, zenuwen en klieren. Het masseren van de punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende punt in het lichaam. Wanneer lichaam en geest niet in evenwicht functioneren, worden er blokkades gevormd in de natuurlijke energiedoorstroming. Dit kan lichamelijke klachten veroorzaken.
Voetreflexmassage is geen methode om een ziekte te genezen!